2008. október 11., szombat

Apa hamis gulyása

Khm, az utóbbi időszak finom fogalmazva sem kedvez főhobbim, a főzés gyakorlásának. Szeptembertől mi is megkezdtük az ovis életet Eszterrel, s Ő tipikusan nem az a fajta kislány, aki már az első nap is dalolva és mosolyogva hagyja ott szüleit a csoportszoba ajtajában. Nem – nem, éppen ellenkezőleg … szóval, kemény a beszoktatás, bár már nagyon szépen haladunk vele.

A probléma megoldását az sem segíti elő, hogy rendszeres időközönként betegek is leszünk, hisz Eszterünk hazahozza az ovis bacikat a kishúgának, Apukájának és legvégső esetben Anyukájának is. Pedig én naiv azt hittem, mi ellenállóbbak leszünk, meg erősebbek ( tudjátok, hogy értem?! )! De ez nem jött be. Eddig úgy nézett ki a dolog, hogy 1,5 hét ovit követett kb. 1 hét betegeskedés itthon, kíváncsi vagyok hogy alakul ez majd a későbbiekben …


A lényeg az, hogy a fentieknek köszönhetően nem sok mindenre jut időm, természetesen főzök, de csak olyan életmentős – nemblogravalós – gyorsdolgokat, ami ben alig akad különösebb fantázia, sőt! Olyan is előfordult, ami szinte még sosem, Apa főzött nekünk levest a minap, mert én olyan vacakul voltam, hogy csak a kanapén fetrengésre tudtam koncentrálni. Aztán annyira belejött a szakácskodásba, hogy másnap még egy nagy adag rakott krumplit is kaptunk Tőle ;o))


S hogy itt a blogon is történjék már valami, engedjétek meg, hogy megosszam Veletek Apa nagyon finom és nagyon egyszerű gulyásának receptjét!


Hamis gulyás


Legyen a kezed ügyében:


3 evőkanál olaj

3 kis fej hagyma

3 szál közepes sárgarépa

1 szál fehérrépa

6 közepes krumpli

1 paradicsom meghámozva

1 tv paprika apróra vágva

kömény, pirospaprika, tengeri só, bio levespor


Így használd a hozzávalókat:


Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatta, a tűzről lehúzva megszórta pirospaprikával, majd felöntötte egy kevés vízzel. Mehetett vissza a fazék a tűzre, s készült az alap a meghámozott, picire szabdalt paradicsomból és a felkockázott paprikából. Rövidesen kiegészült a társaság a répákkal és a krumplival. Kömény, só, kevés bio levespor és már csak azt kellett kivárni, hogy megpuhuljanak a zöldségek.


5 – 6 adag


2 megjegyzés:

  1. Hú, Szegények, az nagyon gázos tud lenni, amikor az egész családon végigvonul a betegség! Jobbulást mindannyiótoknak! A vegaság pedig sajnos nem elég immunerősítő a lelki stresszekkel szemben - szerintem...

    VálaszTörlés
  2. Köszi!!!! :o)

    A vegaság önmagában nem, ez egyrtelmű, de azért a tejtermékek nem fogyasztása már segít valamit a helyzeten, hisz azok alapesetben is zavarják pl a nyálkahártyát, a hús nem evése végett több az energiád gyógyulni stb. Másrészt itt a homeos immunerősítés is, meg aloes vitamin a csajoknak stb. Szóval, próbálkozunk, aztán néha alul maradunk, néha nem :P

    VálaszTörlés