2008. május 26., hétfő

Lecsós rakott krumpli


Már megint krumpli???? - horkant fel a férjem, mikor ismertettem vele a tegnapi menüt. S hát igaza is van, mostanában kissé túlzásba visszük a burgonyafogyasztást, de ki nem??? Bolond leszek kihagyni bármit is, ha éppen újkrumpli szezon van! Legfeljebb jövő tavaszig nem eszünk több krumplis ételt és kész :o)

Egyébként tudom, a rakott krumpli nem egy nagy szám, de ez egy kicsit megint más, mint a többi és hátha erre téved néhány kezdő háziasszony is a sok profin kívül :o))




Lecsós rakott krumpli ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

1,5 kg újkrumpli héjában megfőzve, majd felkarikázva

25 dkg búzából készített gabonakolbász vagy boltban vásárolt

2 fej vöröshagyma

6 darab tv. paprika

5 paradicsom

olaj

1 doboz szójajoghurt ( 5 dl )

majoránna, só, bors


Így használd a hozzávalókat:

A hagymát megpirítom az olajon, rádobom a feldarabolt paprikát és paradicsomot, sózom, borsozom, ízesítem majorannával. Ha kész, jöhet a rétegezés:

Egy jénai alját egy kevés lecsóval „kibélelem”, a felkarikázott krumplik felét ráfektetem, erre jöhet a lecsó, majd ráterítem a gabonakolbászt, majd újra krumpli, aminek a tetejére rácsorgatom a yofu ¾ – ét. 180 fokos, előmelegített sütőben 30 – 40 perc alatt készre sütöm.




Pocakmérettől függően 4 - 5 személy részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése