2008. április 19., szombat

Rántott finomságok növényi tejszínes kukoricával ( tej és tojás nélkül )

Nincs olajsütőm, mert alapvetően ritkán készítek ilyen olajos cuccot, de ha lenne, biztosan gyakrabban csinálnék, mert hát azért szeretjük ezeket az ételeket => ezért inkább nem veszek :P. Max. évente 3 alkalommal vagyok hajlandó összeolajozni a konyhámat és mindig megfogadom, ilyet aztán soha többet … ma sajnos megint rám jött a hoppáré, kitaláltam, nekem rántott tofu kell és az is lett az ebéd. Nagyon finom lett!




Rántott finomságok tejszínes kukoricával ( tej és tojás nélkül ) sk.


Legyen a kezed ügyében:

1 csomag tofu ( 30 dkg )

1 nagyobb cukkini

szójaszósz


A panírhoz:

kukoricaliszt

zsemlemorzsa

olaj


3 dkg növényi margarin

2 evőkanál tk. tönköly liszt

2 dl növényi tejszín

1 doboz kukorica

tengeri só, bors, kapor, víz


Így használd a hozzávalókat:

A tofut és a cukkinit is szeleteld fel és tedd egy nagy tálba, majd locsold meg a szójaszósszal. Szerintem 30 percnél tovább ne pácold őket, mert túl sósak lesznek.


( Nálunk egy kis krumplipüré is akadt az ebédhez, csinálj azt is, ha gondolod! )


Közben készítsd el a kukoricás szószt: melegítsd fel a margarint, szórd meg a liszttel, pirítsd kb. 1,5 – 2 percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Ekkor beleboríthatod a kukoricát, s mivel ez így meglehetősen sűrű lesz, nyugodtan használd fel a konzerv „levét” is. Sózd, borsozd és ízlés szerint kaprozd. Forrald össze és kész is.


A panírozáshoz tégy egy tálba kukoricalisztet, egy másikba vízzel kikevert kukoricalisztet ( = sűrű palacsintatészta ) és egy harmadikba zsemlemorzsát. Kapcsold be a tüzet az olaj alatt és kezd el a panírozást.


Ha már minden büdös és olajos, akkor hamarosan kész leszel, s nem marad más hátra, mint a tálalás. Jó étvágyat! ;o)


4 személyes adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése