2008. március 3., hétfő

Szejtán Hentes tokánynak álcázva

Vendégeket vártunk szombaton ebédre, hagyományos konyhát vivő, húst is fogyasztó anyuka és kisfia személyében, akik azonban elég nyitottak az újdonságokra. Erika említette is, hogy korábban felfigyelt itt a blogban szereplő szejtán receptre, de még nem próbálta ki, gondoltam, meglepem Őket egy ilyen trükkös étellel. Őszintének tűntek, amikor azt mondták: „finom” :o)




Szejtán Hentes tokánynak álcázva ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:

2 – 3 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 paprika

1 paradicsom

1 dl paradicsompüré

kevés víz

60 dkg szejtán

15 dkg füstölt tofu

2 nagyobb csemegeuborka

só, bors, majoránna

2 dl növényi tejszín + ½ lime leve VAGY 2 dl szójajoghurt


Így használd a hozzávalókat:

Az olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva az edényt, szórd meg a pirospaprikával ( legyen a kezed ügyében egy kis víz is, nehogy megégjen a fűszer ), ezután tedd vissza a tűzre a lábast, jöhet a felkockázott paprika, paradicsom, később a paradicsompüré és hagyhatod is egy kicsit rotyogni. Ez fontos, hisz sem a szejtánnak, sem a tofunak nem kell hosszas főzés, szinte csak a végén kell beleraknod az ételbe ( a szejtánt természetesen csíkokra kell vágni, én a gyerekek miatt vagdostam kockára, hogy könnyebben tudják enni ). Persze a kicsi darabokra vágott ubi se maradjon ki, majd fűszerezd és keverd hozzá a tejszínt + a lime vagy citrom levét, forrald össze és készen is vagy. Mi párolt rizzsel ettük!


5 – 6 személy részére


2 megjegyzés:

  1. Szia Katanyaka!

    Tudod, mekkora kedvencem (volt még húsevőként) a hentestokány? S hogy milyen régóta keresek jó vegareceptet hozzá???

    Nagy-nagy köszönet!

    :-)))))

    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Szia Adéle!
    Jó étvágyat hozzá! :o))

    VálaszTörlés