2008. március 25., kedd

Graham muffin ( tej és tojás nélkül )

Van egyszerűbb vendégváró a muffinnál? Mármint, ha édességről beszélünk, szerintem nincs. Nekem ez az egyik kedvencem. Gyors és egyszerű. Tökéletesen kiegészítette hétfőn a locsolóknak szánt almás pitét, el is fogyott mind egy szálig.






Graham muffin


Legyen a kezed ügyében:

10 dkg növényi margarin

10 dkg nádcukor

1 teáskanál vaníliakivonat

fél csomag sütőpor

20 dkg graham liszt ( a recept zablisztet ír, de nekem az nem volt itthon )

10 dkg áfonya ( nagy marék szárítottat használtam )

kevés almalé vagy víz


Így használd a hozzávalókat:

Keverd a margarint, a cukrot és a vaníliakivonatot habosra, adagold hozzá a lisztet, a sütőport ill. egy kevés almalevet vagy vizet, hogy muffin – szerű masszát kapj. Ne legyen se túl híg, se túl kemény. A végén keverd hozzá a gyümölcsöt is. Kanalazd a muffin sütőbe a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd kb. 20 – 25 percig.




Forrás: Sütés tej és tojás nélkül c. könyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése