2008. február 8., péntek

Tejszínes zöldségragu bulgurral

A mai ebédünk az egyik nagy családi kedvenc volt: a bulgur! Jobban szeretjük a rizsnél is, a kölesnél is, a hajdinánál is, kár, hogy olyan borsos az ára, amilyen … Ha valaki nem ismerné, a bulgur, más néven búzatöret nagy népszerűségnek örvend a Közel – Keleten és Törökországban. Az éretlen vagy lehántolt búzamagokat gőzölik, szárítják, majd széttörik, vagyis alaposan elő is készítik nekünk, hogy már csak egy kicsit kelljen vele foglalkoznunk. S mivel éppen volt itthon friss, cserepes korianderem is, egyértelműen adta magát ez az étel, amelyet egyébként nyáron kifejezetten gyakran készítek.




Tejszínes zöldségragu bulgurral ( sk. )


Legyen a kezed ügyében:


kevés növényi margarin ( pl. ilyen )

10 cm – es póréhagyma

80 dkg cukkini

1 piros paprika

2,5 dl növényi tejszín

szójaszósz

friss korianderlevél


Köretnek:

30 dkg bulgur

egy szál halványítózeller


Így használd a hozzávalókat:


A felkarikázott pórét futtasd meg a margarinon, közben kockázd fel a cukkinit és a paprikát és ezeket is párold meg a hagymával együtt. Közben egy másik edényben tedd fel a bulgurt, öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, ha szeretitek apróra vágott halványítózellert is dobhatsz bele és főzd puhára. Ez gyorsan megvan, kb. 15 perc.

Ha a cukkini és a paprika is megfőtt, jöhet a növényi tejszín, a szójaszósz ízlés szerint és a végén nagyon sok korianderlevél, mivel nekem ez mániám ;o)

Tálalhatsz is!

4 – 6 személy részére


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése